Hoe word je een (betere) tenor?

_U1A0506 500 uploadenMezzo’s kúnnen leren om tenor te zingen. Zelf heb ik dat al laten zien. Alleen: ik heb er lang over gedaan terwijl ik notabene een professionele zangopleiding heb gevolgd!
Uitdaging
De uitdaging is nu om een training te ontwikkelen voor zangeressen die niet dezelfde achtergrond hebben als ik. Wat hebben ze nodig om snel resultaten te bereiken?
Geleerd van de eerste workshop 
Tijdens de bijeenkomst op 4 oktober is duidelijk geworden dat er binnen de doelgroep vrouwentenoren eigenlijk twee verschillende groepen zijn.

Beginnende en gevorderde tenoren
Er zijn vrouwen die nog geen ervaring hebben in het zingen van tenorpartijen, maar graag willen weten of het iets voor ze is. De andere groep bestaat uit zangeressen die zich als tenor al prima redden maar tegen stemtechnische beperkingen aanlopen.
Volgende workshop
In de komende workshop die op zaterdag 29 november plaatsvindt gaan we uitvinden of het aanleren van nieuwe vaardigheden in deze combinatie van doelgroepen goed samengaat. Kan ik nieuwsgierige vrouwen demonstreren dat het niet alleen haalbaar is om tenor te zingen maar ook nog spannend en leuk?
De oefeningen zelf zijn heel concreet erop gericht om (1) vrouwen die tenor willen gaan zingen een stem te geven die luid genoeg is om gehoord te worden en (2) vrouwen die al langer tenor zingen meer zangerigheid (cry) te laten toepassen.
Zie voor meer informatie ook: Workshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.